Maamme eturivin jazz- ja viihdelaulajiin kuuluva Sari Aittokoski vetäisi ravintola Solmussa upean setin.

Vuosaari-lehti

Samoin on tehnyt Sari Aittokoski, jonka poikkeuksellisia kykyjä ei esimerkiksi Kansallisooppera ole pystynyt tajuamaan. Molemmat esiintyivät tässä tilaisuudessa loistavasti.

Aamulehti / Pekka Vaajalahti

Sari Aittokoski oli syvästi tuntevan Tigranan roolissa omimmalla alueellaan ja hänen kaunis mezzosopraanonsa soi puhuttelevana.

 Helsingin Sanomat / Veijo Murtomäki

Sari Aittokosken laulannassa on hämmästyttävintä hänen äänensä tummuus ja voima. Hänen esiintymisessään ilahduttaa suomalaisittain poikkeuksellinen uskallus heittäytyä musiikkiin pelkäämättä että kampaus kärsii.

 Aamulehti / Kirsti Vanninen

Monia ehkä yllätti Sari Aittokosken hohdokkuus, vaikka hän on nostanut tamperelaisen oopperan tasoa monesti. Hänen Carmeninsa oli kujeileva, sensuelli ja lähes täydellisesti hienosointisella, harvinaisen tummalla mezzosopraanolla laulettu, maan parasta tasoa.

 Aamulehti / Pekka Vaajalahti

Mezzosopraano Sari Aittokoski on saanut kauniin ilmeikkään, suklaisen äänensä haltuun ja lauloi teknisesti varmasti ja tulkinnallisesti niin kypsästi, että yleisö oli myyty. Verdin lauluissa ja Habanerassa Bizetin Carmenista oli liikkuvuutta ja ilkikurisuutta, suosikkiaaria Saint-Saënsin Simson ja Delila -oopperasta ja Leonoran aaria Donizettin La Favoritasta esittelivät hienon äänenkäytön lisäksi sydämeen käypää tunneilmaisua. Aittokoski on valmis vaikka mihin suurten lavojen tehtäviin.

 Helsingin Sanomat / Veijo Murtomäki

Aittokoski vakuutti. Sari Aittokoski on harvinainen äänityyppi, syväsointinen ja tumma altto. Hän on saanut arvokkaan instrumenttinsa entistä paremmin hallintaansa, ja Bachin jouluoratorion aariat vakuuttivat uhkeudellaan.

 Itä-Savo / Harri Kuusisaari

Toinen nimi, jonka puolesta voisi lyödä vetoa, on altto Sari Aittokoski. Näin syviä ja tummia alttoääniä ei Suomeen ole vähään aikaan ilmaantunut. Myös ilmaisun väkevyyttä riittää. Sen osoittivat Bachin jouluoratorion aariat.

 Kaleva / Harri Kuusisaari

Sari Aittokosken vahva suoritus toi rooliin lisää pontta ja uskottavuutta. Aittokoskella on jännittävän tumma mezzosointi, joka yhdessä voimallisen näyttämöllisen läsnäolon kanssa suo hänelle kaikki edellytykset mielenkiintoiseen uraan.

Helsingin Sanomat / Mats Liljeroos

Omaa luokkaansa oli Sari Aittokoski, jonka intensiivisen tumma ja upeasti soiva mezzosopraano sekä niin komiikkaan kuin vakavuuteenkin taipuva näyttämötyö tekivät naispääroolista Annasta teoksen todellisen voimakeskuksen.

 Classica / Kimmo Korhonen

Aittokoski on huomattava lahjakkuus näyttelijänä.

 Turun Sanomat / Matti Lehtonen

Sari Aittokoski oleskeli ja kujeili lavalla valloittavan vapautuneesti. Hänessä oli Annan rooliin tarvittavaa päättäväisyyttä ja mezzo soi loistokkaasti.

 Kouvolan Sanomat / Ilmo Pokkinen

Sari Aittokoski vastaparina sen sijaan laulaa hyvin valmiilla, moneen muotoon ja ilmeeseen taipuvalla mezzollaan.

 Savon Sanomat / Annmari Juusela

Sari Aittokoski Annana oli vuorostaan nainen, jonka kaunista ääntä kuunteli ilolla.

 Aamulehti / Rainer Palas

Sari Aittokoski oli niin äänellisesti kuin ulkonaisesti erinomainen.

 Aamulehti / Pekka Vaajalahti

Of the principals, Sari Aittokoski as Anna was perhaps slightly ahead of the rest in terms of both singing and acting.

 Opera / Henry Bacon

Föreställningens altt i allo är Sari Aittokoski, som med sin mörka och märgiga mezzo ger både stadga och många dimensioner åt Annas gestalt.

 Hufvudstadsbladet / Mikael Kosk

Solisteista selvästi vahvin oli Sari Aittokoski Annana. Persoonallisen värinen ja vahva mezzo, melkeinpä altto, lupaa hänen uralleen hyvää.

 Ilkka / Harri Karri

Näyttämön vakuuttavin naishahmo oli kumminkin Sari Aittokosken prinssi Orlofsky. Aittokoski lauloi roolinsa hienosti ja teki prinssistä kiehtovan monitahoisen hahmon, huumoriakaan unohtamatta.

 Länsi-Savo / Jaakko Haapaniemi

Tykästyin kovasti myös Sari Aittokosken uljaaseen ääneen ja hänen tapaansa rakennella omituisesta, kaikkeen kyllästyneestä ruhtinas Orlovskystä kiinnostava tyyppi. Slaavilainen korostus oli herkullisen hauska, ja viiksin silatusta salskeasta olemuksesta välittyi sekä ylhäinen syntyperä että hyvää vauhtia etenemässä oleva dekadenssi.

 Etelä-Suomen Sanomat / Tuulikki Närhinsalo

Peppipitkätossumainen Sari Aittokoski kirvoitti esityksen parhaat naurut päättömiä puhuvana talonpoikaistyttönä.

 Helsingin Sanomat / Veijo Murtomäki

Sari Aittokoski lauloi kuplettinsa vaikuttavasti äänellä, joka on lajissaan vertaansa vailla.

 Aamulehti / Pekka Vaajalahti

Toinen onnistunut salonkikomedian perustyyppi oli Sari Aittokoski venäläisenä ruhtinas Orlofskynä, josta muhkeaääninen mezzosopraano teki mainion salonkileijonan kuvatuksen aksentilla ja ilman.

Savon Sanomat / Katariina Tuovinen

Sari Aittokoski oli oivallinen maalaistyttönä.

 Turun Sanomat / Matti Lehtonen

Ilman vierailevaa Sari Aittokoskea kokonaisuus olisi ollut paljon ontuvampi. Aittokoskella on hieno, vaativiin tehtäviin ja suurille estradeille viittaava materiaali.

 Helsingin Sanomat / Veijo Murtomäki

Sari Aittokosken todella upeasointinen ja näyttämöllisesti täysin hallittu prinsessa kelpaisi sellaisenaan mihin oopperataloon hyvänsä.

 Aamulehti / Pekka Vaajalahti

Sari Aittokoski som tolkade mostern hade en mustig låg röst med imponerande volym.

 Hufvudstadsbladet / Jan Granberg

Pienemmistä rooleista jää mieleen Sari Aittokosken ruhtinatar.

 Sanomalehti Ilkka

Altto Sari Aittokoski La zia principessan osassa väläytteli epätasaisen suorituksen lomassa vallan lupaavia mahdollisuuksiaan.

 Demari / Matti Saurama

Om Aittokoskis stora röst hittar sin slutliga placering, har den möjligheter att gå långt.

 Hufvudstadsbladet / Jan Granberg

Muista laulajista erityisesti Sari Aittokoski rouva Quicklynä teki vaikutuksen täyteläisellä äänellään ja herkullisella roolin karakterisoinnillaan.

Classica / Kimmo Korhonen

Uusitalon ohessa kannattaa mainita erityisesti Sari Aittokosken Mrs Quickly.

 Pentti Ritolahti

Esimerkiksi Sari Aittokoski latasi rooliinsa huikeaa energiaa.

 Nykypäivä / Jukka Määttänen

Sari Aittokoski teki heti aloitusaariassaan rajun vaikutuksen: suuri, tumma, kiinteä aito mezzosopraano ja vangitseva näyttämöolemus. Hänen äänensä on tyypiltään harvinainen, soinniltaan todella hieno.

 Aamulehti / Pekka Vaajalahti

Ääniala on harvinainen kontra-altto, johon Sari Aittokoski onkin kehittänyt merkittävästi energiaa ja hyvää hallintaa.

 Porin Sanomat / Osmo Janhunen

Vanhan kanan mietteissä laulava Sari Aittokoski on erinomainen.

 Aamulehti / Minna Tawast

Sari Aittokosken tumma ääni kuulosti näissä tiloissa valtavalta ja siinä on harvinaista aitoa alttosointia, jonka kultivointia kannattaa jatkaa.

 Aamulehti / Pekka Vaajalahti